©  ANP

Bashi Abdi vierde in marathon van Rotterdam, winst voor trainingsmaatje Abdi Nageeye

Bashir Abdi is er niet in geslaagd om de marathon van Rotterdam opnieuw te winnen. Onze landgenoot eindigde als vierde, maar zag wel hoe zijn goede vriend Abdi Nageeye de zege binnenhaalde. Bashir Abdi behoudt wel het Europees record dat hij een jaar geleden in Rotterdam liep.

BelgaBron: BELGA

Bashir Abdi liep de marathon van Rotterdam in een tijd van 2 uur, 5 minuten en 21 seconden. Dat is net 1 minuut en 45 seconden trager dan het Europese record dat hij vorig jaar tijdens dezelfde marathon neerzette. Onze landgenoot maakte lang deel uit van de kopgroep, maar moest met nog een kleine 3 kilometer te gaan definitief lossen.

Abdi eindigde 25 tellen achter de winnaar, zijn Nederlandse boezemvriend Abdi Nageeye - die vorig jaar nog Abdi naar een medaille loodste tijdens de olympische marathon en toen zelf tweede werd. Nageeye verpulverde met zijn eindtijd van 2 uur, 4 minuten en 56 seconden zijn eigen Nederlands record, dat voor vandaag op 2 uur, 6 minuten en 17 seconden stond. Nageeye hield de Ethiopiër Leulu Gebrselassie af in de eindsprint.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer