©  REUTERS

Noord-Korea noemt Joe Biden “een seniele, oude man”

Noord-Korea heeft, bij monde van het staatspersagentschap KCNA, zwaar uitgehaald naar de Amerikaanse president Joe Biden, voor zijn reactie op de Russische inval in Oekraïne. Het persagentschap noemde Biden “een seniele, oude man” en “zwak”.

Bron: BELGA

Biden beschuldigde zijn Russische ambtsgenoot Vladimir Poetin al meer dan eens van oorlogsmisdaden in Oekraïne. Einde maart zei Biden zelfs dat Poetin niet kan aanblijven.

“Zulke onverantwoorde opmerkingen kunnen alleen maar komen van een afstammeling van de Yankees, meester van agressie en complot”, klonk het in een officiële commentaar van KCNA. “We zouden tot de conclusie kunnen komen dat er een probleem is met zijn intellectuele vermogen. Deze onverantwoorde opmerkingen zijn het bewijs van de onvoorzichtigheid van een oude, seniele man (...) De toekomst van de Verenigde Staten oogt somber met zo een zwakke figuur aan de macht.”

Pyongyang sprak eerder al zijn steun uit voor de Russische invasie in Oekraïne. Ze verwijten de VS een de basis te liggen van het huidige conflict.

Het is niet ongebruikelijk dat het regime grof taalgebruik hanteert tegenover buitenlandse leiders. Ook Bidens voorganger, Donald Trump, werd door Noord-Korea “seniel” genoemd en “geestelijke gestoord”. De Zuid-Koreaanse presidente werd op haar beurt bestempeld als “een heks” en “een sluwe prostituee”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer