Het appartementsblok in de Brugstraat in Kanne (Riemst). ©  TP

Vier aanhoudingen na schietpartij bij voetbalpleintje in Maasmechelen

Maasmechelen/Riemst -

Politie en, volgens getuigen, speciale eenheden, arresteerden zaterdagochtend vier mensen die in een appartement in Kanne (Riemst) verbleven. De inval kaderde in een onderzoek naar een schietpartij enkele uren eerder. Bij het incident in de omgeving van een voetbalpleintje in Maasmechelen werden meerdere schoten gelost. Na hun verhoor werden de verdachten bij de onderzoeksrechter voorgeleid. Vier mensen werden aangehouden.

De inval in Kanne vond zaterdag in de vroege ochtend plaats. Volgens getuigen stelden mensen van de lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst, de collega’s van Lanaken-Maasmechelen en leden van de Directie speciale eenheden (DSU) zich al rond 4 uur op in de omgeving van een appartementsgebouw in de Brugstraat in Kanne. Daarbij zouden ze, zo luidt het in de omgeving, onder meer spijkermatten hebben uitgerold voor eventuele vluchtende voertuigen staande te kunnen houden.

Uiteindelijk vielen de politiediensten een van de appartementen binnen en zouden ze vier personen naar buiten hebben geleid. Ze werden gearresteerd en meegenomen voor verhoor. Na de eerste onderzoeksdaden verschenen de verdachten voor de onderzoeksrechter in Tongeren. Deze liet vier mensen aanhouden. Ze werden opgesloten in afwachting van het verdere speurwerk.

Waarschuwingsschoten

Maasmechelen werd namelijk rond 1.45 uur opgeschrikt door een schietpartij. Het incident gebeurde in de omgeving van een minivoetbalterrein vlakbij het katholiek basisonderwijs. Dat pleintje ligt een beetje verstopt achterin de Gouverneur H. Verwilghenlaan, op een plaats waar een doodlopend straatje van Vrijhei en de doodlopende Bosgraaf samenkomen.

De omgeving van het voetbalpleintje in Maasmechelen. ©  MMD

Wat zich daar precies heeft afgespeeld wordt nu nog verder onderzocht. Er zijn minstens twee schoten gelost, maar daarbij raakte niemand gewond. De afgevuurde kogels worden beschouwd als waarschuwingsschoten waarbij de schutter naar de grond mikte. Na de eerste vaststellingen In Maasmechelen leidde het spoor de speurders naar het bewuste appartement in Kanne. Daar zou familie wonen van iemand die meteen na de feiten verdacht werd van betrokkenheid bij het schietincident. Uiteindelijk werden alle aanwezigen gearresteerd. Wie van hen allemaal inderdaad iets met de geloste schoten in Maasmechelen te maken heeft zal het verdere onderzoek moeten uitwijzen. Er werden in Kanne ook twee wagens die in de buurt stonden gerechtelijk getakeld.

“Kogelhulzen zien liggen”

Op het minivoetbalveld waar geschoten werd waren zaterdag overdag alweer een groep jongeren aanwezig. “We hebben van de schietpartij gehoord”, luidt het. “Vrienden van ons hebben daar lege kogelhulzen zien liggen. Hoeveel precies weten we niet, maar toch een paar.” De jongeren hopen vooral dat door deze gebeurtenissen het voetbalpleintje en zijn omgeving niet worden afgesloten. “Het minivoetbalveld is onze trots, daar kunnen we niet zonder”, besluiten ze.  ppn/mmd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer