©  AFP

Hij moet al naar huis: Thomas Pieters stelt teleur op de Masters en haalt de cut niet

Voor Thomas Pieters zit The Masters, het eerste majortoernooi in het golf, erop. Na een openingsdag in 79 slagen telde de 30-jarige op dag twee 80 slagen (+8). Met een totaal van +15 belandde Pieters in de onderste regionen van de rangschikking, ver onder zijn verwachtingen.

Christian Ceuterick

Thomas Pieters heeft het laten afweten tijdens zijn derde optreden op de Masters. Nochtans waren alle ingrediënten om zo goed als mogelijk te presteren aanwezig. Eerst werden de perfecte familieomstandigheden gecreëerd. Zijn levensgezellin Stefanie en zijn dochter Florence vergezelden hem tijdens deze trip. Ook was het geloof in eigen kunnen, en vooral het putten, groot na het behalen van zijn vijfde European Tour titel op het Abu Dhabi Championship. Maar het nummer 33 van de wereldranglijst moest zijn meerdere erkennen in baan van Augusta National Golf Club.

De openingsronde in 79 slagen (+7) en de gepaard gaande 84ste plaats van de 90 deelnemers was zijn slechtste ronde ooit op de heilige grond van het eerste majortoernooi van het seizoen. Oorzaak: de helft van de greens (9 op 18) raakte hij maar in “regulation” en zijn putting met 33 stuks (waarvan 3 maal 3 putts) was allesbehalve hoogstaand.

 

 ©  AFP

Tijdens de tweede dag probeerde Pieters zich nog om bij de eerste 50 deelnemers te voegen om zo het weekend nog te halen. Hole 2 leverde meteen een birdie op en dat gaf de nodige hoop. Maar dan stokte zijn afslag compleet met maar 5 gevonden fairways tijdens de tweede ronde. Op hole 5 en 6 resulteerde dat in bogeys. Het geloof bij Pieters kreeg vanaf dan een zichtbaar zware deuk. Toen hij ook op hole 9, 10 en 11 een bogey moest noteren, was het helemaal boeken toe voor de voormalige student aan de Golf Vlaanderen Topsportschool. Wat hij daarna ook probeerde, niets lukte of het zat niet mee. Het schoolvoorbeeld was hole 13 met een double bogey na een strafslag na andermaal een mindere afslag. Een enige lichtpuntje vond hij nog op hole 16 toen hij een birdie wegputte.

Finaal verbrak Thomas Pieters nog drie trieste records op de Masters. Zijn tweede ronde in 80 slagen (+8) was net als zijn totaalscore van +15 na twee dagen de slechtste prestatie van een Belg ooit in Augusta. Ook zijn 87ste plaats bij aankomst in het clubhuis zal vanaf nu in dat boek te vinden zijn.

Meer over Thomas Pieters

Aangeboden door onze partners