©  Instagram

Vital Heynen volgend seizoen trainer van Turkse Nilüfer Bursa

Vital Heynen (52) gaat volgend seizoen als coach aan de slag bij Nilüfer Bursa, een vrouwenploeg uit de hoogste Turkse afdeling. De Maaseikenaar zal die functie combineren met zijn job als bondscoach van de Duitse vrouwen.

Jürgen Schrooten

Toen zijn contract bij Polen eind september 2021 afliep, sprak Vital Heynen van een sabbatjaar. Maar daar kwam niet veel van in huis. Eind januari ging de Maaseikenaar al aan de slag als bondscoach van de Duitse vrouwen. De eerste keer in zijn carrière overigens dat hij een damesploeg onder zijn hoede nam. Na de zomer neemt Heynen daar dus ook Nilüfer Bursa bij, een club die maar heel nipt (één puntje voorsprong) de degradatie in de Sultanlar Ligi kon vermijden. Bij Bursa komt de Maaseikenaar met Dominika Sobolska overigens een landgenote tegen.

LEES OOK. Vital Heynen gaat voor het eerst als coach van vrouwenploeg aan de slag: “Ik hou wel van een uitdaging”

Heynen maakte het nieuws bekend op sociale media. “Veel volk op deze foto, maar ik zal ze allemaal nodig hebben. Samen zullen we Nilüfer Bursa weer naar een hoger niveau brengen. En ja, ik besef heel goed dat dat een grote uitdaging wordt.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Vital Heynen

Aangeboden door onze partners