©  BART DEWAELE

Openbare omroepen RTBF en VRT kort in de problemen door stroompanne

In Evere en Schaarbeek kregen inwoners woensdag te kampen met een grote stroompanne. Ook de gebouwen van de VRT en RTBF liggen in die regio. Zij moesten ook maatregelen nemen door de stroomonderbreking.

Netbeheerder Sibelga liet woensdagmiddag weten dat een vijftigtal straten in Evere en Schaarbeek te maken hadden met een stroomonderbreking. Rond 18.00 uur waren de problemen opnieuw opgelost. Er was een technisch probleem vastgesteld bij een voedingspost die stroom levert aan een dertigtal cabines.

Door de storing kwam onder meer de Meiserwijk zonder stroom te zitten. Daar liggen ook de gebouwen van de openbare omroepen VRT en RTBF. Bij de RTBF moesten programma’s tijdelijk onderbroken worden. Maar bij de VRT was dat niet het geval. Zij konden rekenen op noodgeneratoren.

Het programma Terzake moest woensdagavond wel verhuizen naar een andere studio door de stroompanne. Dat laten ze weten op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer