©  BELGA

Groen licht! Wout van Aert mag vanaf donderdag weer fietsen, Jumbo-Visma hoopvol voor Parijs-Roubaix

Wout van Aert (27) mag opnieuw beginnen trainen. De kopman van Jumbo-Visma doorstond gisteren een volledige medische controle en is verlost van de milde symptomen die hij aan zijn coronabesmetting overhield. Er is dus geen enkele reden meer waarom hij niet op zijn fiets mag springen. De winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad en de E3 Saxo Bank Classic kan zich zo opnieuw beginnen voorbereiden om de draad in wedstrijden weer op te pikken.

Stijn Joris

Wanneer dat zal zijn, is nog niet duidelijk, maar binnen het team hebben ze een deelname aan Parijs-Roubaix nog niet opgegeven. Of hij de startlijst van de Roubaix haalt, zal afhangen van de impact die zijn ziekte op zijn vormpeil heeft. Als dat niet of amper aangetast is, lijkt de kans groot dat Van Aert daar de strijd met Van der Poel en co kan aangaan, maar dat is voorlopig nog koffiedik kijken. Dat Van Aert niet of amper last had van symptomen kan in elk geval als een goed voorteken beschouwd worden.

Van Aert zit alvast niet in de selectie voor de Amstel Gold Race, de koers die hij vorig jaar nog won. Daarin rekent het Nederlandse team op Tiesj Benoot en Christophe Laporte als kopmannen.

LEES OOK.Dan toch goud voor Wout? Van Aert maakt er het beste van in quarantaine

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer