©  BELGA

Boerenbond voert actie langs parcours Scheldeprijs: “Als men nog mooie helikopterbeelden wil tonen, moet er iets veranderen”

Langs het parcours van de voorjaarsklassieker in het wielrennen de Scheldeprijs hebben landbouwers op woensdag hekken geplaatst met de slogan “Geef boeren toekomst”.

Bron: Belga

Dat deden ze om hun ongenoegen te uiten over het huidige stikstofakkoord, overeengekomen door de Vlaamse regering eind februari. “Als men in het vervolg nog op mooie helikopterbeelden van het landschap, onderhouden door onze landbouwers, wil rekenen, moet er iets veranderen”, klinkt het bij de Boerenbond.

Zij stellen dat het stikstofakkoord het voortbestaan van tal van veehouders bedreigt. “De Vlaamse regering verbreekt zo bestaande vergunningen en afspraken en zet landbouwers voor het blok. Dat is voor ons onaanvaardbare contractbreuk.”

De actie vanuit de Boerenbond, Groene Kring en Ferm voor Agravrouwen, vond plaats op het terrein van een veevoedingsbedrijf in Schoten. Met hun actie willen de landbouwers ook in de toekomst “zorgen voor veilig, betaalbaar voedsel en een haalbaar stikstofkader”. Volgens hen staat een op de drie jobs in de sector op de helling.

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer