










Kinderen van De Sprong zijn dol op chocolade
Juf Elke en juf Veerle van BS De Sprong zijn dol op chocolade. In de klas hadden ze het uitgebreid over overheerlijke chocolade, kippen en hun eieren, konijnen… Een aantrekkelijk en leerrijk thema waarbij de wereld werkelijk de klas betreedt : kippen op school, konijnen op school, organiseren van een chocoladeatelier… Dankjewel aan de ouders van Jitske en de ouders van Ibrahim, Muhammed en Ömer, omdat zij op bezoek zijn geweest met de kip en het konijn.
Waarvan wordt chocolade gemaakt? Wat is het verschil tussen pure, melk- en witte chocolade? Heb je ook goedkopere chocolade en smaakt die hetzelfde? Op deze vragen kregen de leerlingen van het eerste leerjaar van GO! BS De Sprong eerst en vooral een antwoord in de klas aan de hand van een educatieve film, reflecteren over het leven hier en elders, proeven van chocolade, chocolade in andere vormen… Daarna kregen de leerlingen een professionele uiteenzetting over hoe chocolade gemaakt wordt. Maar waarvoor ga je eigenlijk op bezoek bij een chocolatier? Natuurlijk hebben alle kinderen, en ook de juffen, een keertje mogen proeven van die overheerlijke artisanale paaseitjes gemaakt door Maurice en Eveline. En om het thema nog leuker af te sluiten, gingen ze aan de slag met de peters en meters van het zesde leerjaar. Samen met de kinderen en de juffen en de meester organiseerden ze enkele chocoladeateliers waar de leerlingen zelf aan de slag mochten gaan met chocolade zoals het maken van chocoladepudding en een paashaas gemaakt van brood en chocoladesnoepjes.
Hoofdpunten
Opnieuw opschudding in Truiense politiek: schepen van Financiën Jo François (N-VA) stapt op
Eerste asperges uit volle grond zijn er: “Later dan vorig jaar door gebrek aan zon”
Ooggetuigen over hallucinante crash in Flémalle: “Mirakel dat hier geen kind gestorven is”
De weg uit het labyrint is gevonden: Minotaurus is nieuwe afvaller in ‘The masked singer’
Lees meer
Waterpeil van de Maas te hoog: fietsveerponten blijven aan de ketting dit weekend
Verbeurdverklaring van 415.350 euro voor stekkenkwekerij en plantage in Dilsen-Stokkem en Maaseik
Waarom man en vrouw koord rond hun nek leggen in Maaseikse brasserie
In welke Limburgse binnenspeeltuin serveren ze het beste eten? “Dit is zelfs op brasserieniveau”