©  Dick Demey

Patro Eisden krijgt positief licentieadvies voor 1B: “Dit heeft bloed, zweet en tranen gekost”

Patro Eisden heeft dinsdag van de Licentiecommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB) een positief advies gekregen voor toetreding tot 1B. Dat maakte de club bekend op haar website. De club van coach Stijn Stijnen greep de voorbije jaren geregeld naast een licentie voor tweede klasse. “Dit heeft bloed, zweet en tranen gekost”, klinkt het.

as/jmiBron: BELGA

“Dit is een heel groot moment voor de club en een enorm belangrijk signaal naar de hele entourage van Patro Eisden”, legden de Maaslanders uit. “Patro Eisden bedankt uitdrukkelijk de licentiemanager voor zijn constructieve houding de voorbije maanden in een voor de club toch nog onbekend terrein, namelijk 1B.”

De club staat momenteel tweede in eerste nationale. Koploper Dessel vroeg alvast geen licentie voor 1B aan. De top 4 speelt eindronde voor promotie.

Voorzitter Colley Parry was ook trots op de stap die de club zette. “Vanaf dag één is ons doel geweest dat Patro-supporters de club op het hoogst mogelijke niveau zien spelen, en het verkrijgen van de licentie voor 1B is een belangrijke stap in de goede richting. We hebben de komende weken werk te doen om ons volgende doel te bereiken: onze plaats in de play-offs verstevigen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer