“Hier en daar een bui, de wind neemt wel in kracht toe”

Vanavond zullen er eerst nog heel wat buien van west naar oost over Limburg trekken.

Na middernacht blijft het droog. De wind waait nog altijd aan gemiddeld 5 Beaufort uit het zuidwesten met rukwinden tussen 50 en 60 km/u. Het wordt vannacht niet frisser dan een graad of 8.

Donderdag zal er in de loop van de voormiddag een fikse regen- en buienzone over de provincie passeren. In deze neerslagzone zit er een koufront verscholen waarop er naast regen op sommige plaatsen ook hagel verwacht kan worden. Want vooral de hogere luchtlagen worden kouder. Lokaal kan er zelfs even onweer mee gepaard gaan. Het accent wordt rondom 11 uur boven Limburg verwacht, al moeten we uiteraard altijd met enige marge rekening houden.

Na de passage van deze regen- en buien zone blijft het op de meeste plaatsen droog met zelfs brede opklaringen. Over het noorden van een lokale bui niet uit te sluiten.

Tijdens het eerste deel van de dag zal er nog een stevig windveld staan. Tussen 9 uur en 12 uur lopen de rukwinden op naar 70 km/u met uitschieters rond 80 km/u of lokaal nog iets méér. In de loop van de namiddag zal de wind snel luwen. ‘s Avonds wordt het uiteindelijk zelfs nagenoeg windstil.

In de nacht naar vrijdag valt er regelmatig regen of passeren er een aantal winterse buien. De temperatuur blijft meerdere graden boven het vriespunt.

Bekijk hier het weer voor de komende dagen.  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer