© Sven Spooren

J14 van Sporting Pelt zijn Limburgs kampioen

Pelt -

Zo gespannen als de snaren van een Stradivarius waren ook de zenuwen van de Sporting spelers vóór de aanvang van de topmatch tegen Hasselt. De inzet was dan ook de moeite waard, want wie wordt niet graag Limburgs kampioen.

Sven Spooren

Hasselt ging verschroeiend van start en zette Sporting meteen onder druk. De tegenstander pakte uit met mooie combinaties en een oerdegelijke verdediging. Onder andere de gewiekste Hasseltse Gareth Bale deed Sporting pijn. De thuisploeg zag sterren. De wedstrijd ging gelijk op, zowel qua doelpunten als qua inzet. Het was hard tegen onzacht. Sporting hield de adem in toen Door gekwetst naar de kant moest. Na 18 minuten was er nog maar 10 keer gescoord: 5-5. De kansen waren schaars en werden jammer genoeg te vaak onbenut gelaten. Maar gelukkig keerde het tij. Na enkele geslaagde tussenkomsten kwam de thuisploeg voor het eerst op een gevleide voorsprong. Dat leverde hen een marge van 4 doelpunten op met de rust. 10-6.

Na de rust probeerde Hasselt orde op zaken te stellen, maar dat bleek moeilijk. Meerdere keren 2-minuten aan de broek en enkele penalty's hielpen daar niet bij. Penalty-prins Zeno was genadeloos, attente Thiebe kwam goed tussen en Finn torende boven alles en iedereen uit. 16-6. Was het de trainer, dan wel de aanmoedigingen vanop de bank van de gekwetsten Toon en Majid, feit was dat de goals nu bij de vleet vielen. Tuur toverde met passes, Cas en Toontje op de loer, Door weer op dreef en Thiebe als een trein. Doe daar nog Robbe in 't kwadraat bij en dan weet je dat het goed komt. Eindstand: 23-12. De buit was binnen: Sporting Pelt kroonde zich tot Limburgs kampioen. De trainer en spelers van de eerste ploeg, alsook de talrijk opgekomen supporters zijn méér dan trots op The Next Generation.

http://www.sporting-pelt.be/nieuws_details_j.php?J14-pakken-Limburgse-titel-tegen-Hasselt-75

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer