© Eric Bervoets

© Eric Bervoets

© Eric Bervoets

© Eric Bervoets

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Conny Smets van Steengoed Potterie bekroond met HIB-label

Wellen -

Onder de naam ‘Steengoed Potterie’ creëert Conny Smets serviesgoed en decoratiestukken uit keramiek voor zowel horecazaken als particulieren. Voor haar unieke keramieken ontwerpen, vaak in eigenzinnige kleurencombinaties die een Ibiza-gevoel oproepen, ontving ze van Unizo Limburg het officiële Handmade in Belgium-label.

Eric Bervoets

Van bolletje klei tot afgewerkt stuk: Conny Smets maakt alle serviesgoedstuk en decoratiestukken volledig met de hand. “Elk stuk gaat héél vaak door mijn handen alvorens ze naar een nieuwe thuis gaan”, vertelt Conny vol passie. “Het is fantastisch om iets te creëren dat voor anderen een betekenis heeft of deel uitmaakt van het dagelijks leven. Eten smaakt bijvoorbeeld nog beter als het op een uniek handgemaakt bord geserveerd wordt.”

Conny houdt van kleur en dat merk je aan haar creaties. “Vooral de kleuren van de zee en zonnige vakantiebestemmingen vind je terug in mijn keramiekshop”, zegt ze. “Die kleuren katapulteren mij persoonlijk onmiddellijk naar Ibiza, heerlijk toch!.” Naast particulieren appreciëren ook heel wat horecazaken het werk van Conny. Zo schreef ze met haar serviesgoed onlangs mee aan het nieuwe verhaal van Bistro Philippe in Alken en creëerde ze een nieuw servies voor Taratata in Hasselt.

Unizo Limburg zette de kroon op het werk van Conny met de uitreiking van het Handmade in Belgium-label. “Met dat label zet Unizo ondernemers in de schijnwerpers die op kleine schaal eerlijke, authentieke producten maken”, licht Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van Unizo Limburg toe. “Steengoed Potterie is een fantastisch mooi en ambachtelijk verhaal. Wij voegen Conny Smets dan ook met veel plezier toe aan de officiële lijst van HIB-labelhouders.”

https://www.handmadeinbelgium.com/labelhouder/steengoed-potterie-0

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer