© Serafijn Van Damme

© Serafijn Van Damme

© Serafijn Van Damme

© Serafijn Van Damme

© Serafijn Van Damme

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Ferm Eigenbilzen viert eindelijk weer lentefeest

Bilzen -

Ondanks de late sneeuwval werd in Eigenbilzen het lentefeest van Ferm ingezet. Na twee jaar waren de dames blij dat ze eindelijk weer de handen uit de mouwen konden steken en hun leden konden begroeten.

Serafijn Van Damme

Vrijdag 1 april was het zo ver en kon er opnieuw feest gevierd worden. Een welkomstwoord door voorzitster Anita Claessens, gevolgd door een bezinningsrede door Diaken Ludo Hermans maakten de weg vrij voor een gezellige avond met vooral zang en lekker eten. Het thema van de avond was het Eurovisie songfestival. Dat werd mooi in luister gezet door de dames van het toneelgroepje. Een heuse jury beoordeelde de zangeressen.

Tijdens de pauze werd er genoten van een barbecuebuffet, maar er werd ook gedacht aan de mensen die het momenteel zeer zwaar hebben als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Er werd een rondgang gedaan om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog. Er werd 400 euro ingezameld die bezorgd zal worden aan lokale mensen die zorgen voor opvang van deze oorlogsvluchtelingen.

Tijdens het eerste deel van de avond en vooral tijdens de pauze werden genummerde foto’s geprojecteerd van de bestuursleden toen ze nog jong waren. De tafels waren voorzien van de nodige formuliertjes waarop de aanwezigen konden raden welk bestuurslid bij welke foto paste. Hilariteit alom bij het zien van deze fotoreportage. Vervolgens werd nog een ruim dessert geserveerd. De avond werd besloten met een tweede deel van het songfestival waarbij de familie ‘Von Trapp-imitatie’ uit de film ‘The Sound of Music’ het einde inluidde met het gekende nummer 'Adieu, vaarwel, tot gauw'. Buiten de wekelijkse activiteiten van crea, wandelen en fietsen, staat in de nabije toekomst een nieuw belangrijk project op de planning van Ferm Eigenbilzen: de nieuwe bestuursverkiezingen.

https://www.eigenbilzen.nu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer