© MMD/RR

Bertha blaast 100 kaarsjes uit: “Denk dat mama al mijn sokken zelf gemaakt heeft”

Dilsen-Stokkem

In woonzorgcentrum ’t Kempken in Stokkem mocht Bertha Kathagen honderd kaarsjes uitblazen. Bertha zag het levenslicht in Rotem op 26 maart 1922 en huwde in 1953 met Theo Penders.

“Na mijn huwelijk verhuisde ik van Rotem naar Dilsen, naar de parochie Lanklaar”, vertelt Bertha. “Aan de Rijksweg, op de grens van Lanklaar en Dilsen bij de Vrietselbeek, bouwden we later een nieuwe woning.” Theo en Bertha kregen één zoon: Theofiel. “We hadden thuis een gemengd landbouwbedrijf”, zegt Theofiel. “We hadden akkerlanden en in de stallen stond het vee. Mama werkte mee in het landbouwbedrijf en als ze een vrij moment had, was ze actief met handwerk. Ik denk dat ze al mijn sokken zelf gemaakt heeft. Ze was ook actief bij Ziekenzorg en Okra in Lanklaar. We zijn fier op onze mama dat ze honderd is. Zo’n verjaardag vergeet je nooit.”

Zelf groeide Bertha op in Rotem in een gezin met zes kinderen. “Eerst kwamen de drie meisjes en daarna volgden er nog drie jongens”, zegt zoon Theofiel. “Mama was het derde kind. Omdat ik thuis enig kind was, heeft mama aan Gerty Jacobs een lieve schoondochter en er zijn twee kleinkinderen: Maarten en Jeroen.” In WZC ’t Kempken werd Bertha op haar honderdste verjaardag in de bloemetjes gezet met een verwendag en een bezoek van het schepencollege. mmd

Bertha Kathagen

Geboren op: 26 maart 1922

Geboorteplaats: Rotem

Huidige woonplaats: Dilsen-Stokkem

Echtgenoot: Theo Penders (†)

Kinderen: Theofiel

Kleinkinderen: Maarten, Jeroen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer