Fotograaf vindt fietscomputertje van Pogačar: “Heb van zijn team al wat gekregen om het op te sturen”

Tadej Pogačar ontpopte zich tot dé smaakmaker van de Ronde van Vlaanderen, maar de tweevoudige Tourwinnaar raakte wel zijn fietscomputertje kwijt bij een val vroeg in de race. Fotograaf Léon van Bon zag het gebeuren en raapte het ding op. “Ik nam eerst foto’s en probeerde het hem toen te geven, maar hij was met iets anders bezig”, doet Van Bon zijn verhaal bij Cyclingtips. “Toen vertrok hij gewoon.”

Wim Conings

  Gelukkig kent Van Bon, die zelf een ex-renner is, de ploegleider van Pogačar. “Zijn team heeft me al een mail gestuurd met een (verzenddienst, nvdr) UPS-label om het op te sturen. Een fotosessie met Pogačar als bedankje mag altijd”, knipoogde de Nederlander nog.

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

  Pogačar maakte indruk in Vlaanderens Mooiste met een paar beklimmingen in rotvaart - vooral zijn passage op de Oude Kwaremont deed hoofden draaien. Van de tijd van de Sloveen zijn uiteraard dus geen data beschikbaar, maar achtervolger Kasper Asgreen rond de 2,5 kilometer lange klim in 4 minuten en 33 seconden. Daarmee was hij liefst zeventien tellen sneller dan het vorige record van Philippe Gilbert uit 2017.

  Een podiumplaats leverde het Pogačar wel niet op. De Sloveen raakte in de laatste tweehonderd meter ingesloten in het wiel van Van der Poel, toen links en rechts van hem ineens de terugkeerde Valentin Madouas en Dylan Van Baarle opdoken. Daardoor kwam hij niet verder dan de vierde plek.

  De top tien op de Oude Kwaremont volgens Strava:

  Aangeboden door onze partners

  Hoofdpunten

  Aangeboden door onze partners

  Lees meer