Onze TV-tips: een wereldleider, een markant sportfeit en een thriller

Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.

Wereldrecord

Canvas, ma, 21.20 uur

We keren 20 jaar terug in de tijd toen Justine Henin het opnam tegen Kim Clijsters in de halve finale van Roland Garros. Voor het eerst in de geschiedenis stonden twee Belgische toptalenten tegenover elkaar. De twee maakten er een beklijvend duel van. Met een ballenkanon en gemalen baksteen onderzoekt Maarten Vangramberen hoe het kwam dat Justine in Parijs een voordeel had tegenover de Limburgse. Een interessante sportdocumentaire over een markante sportfeit. (tove)

Sea of love

VTM4, ma, 20.35 uur

Hollywoodster Al Pacino schittert in dit misdaaddrama uit 1989 over een verbitterde New Yorkse politiedetective die samen met zijn collega‘s op zoek gaat naar de meedogenloze psychopate die het gemunt heeft op vrouwenverslinders. Sea of love is een uitstekende thriller met een prachtig zwoele Ellen Barkin als tegenspeelster voor Al Pacino. Eén van de weinige films waarin de enkele erotische scènes echt bijdragen tot het verhaal. (tove)

Tegenlicht

NPO2, ma, 20.26 uur

Het documentaireprogramma is al jaren een vaste waarde als het gaat om kwalitatief sterke reportages. Deze keer focussen de makers op China. Hoe ziet de wereld eruit als China straks de economische wereldleider is en het zwaartepunt van de wereldeconomie verschuift naar de Indo-Pacifische regio? Wat blijft er over van onze democratische en humanitaire waarden als China de dienst uitmaakt? Moeilijke vraagstukken waarop Tegenlicht een antwoord zoekt. (tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer