©  RR

Machtige Arnaud De Lie wint Volta Limburg Classic, Hamontenaar Kamiel Bonneu knap vijfde

De Volta Classic in het Nederlandse Eijsden is gewonnen door Lotto-renner Arnaud De Lie. Voor de neo-prof die twee jaar geleden nog in Kerniel de toen tot één dag herleide Ster Van Zuid-Limburg won, is het al zijn derde profzege.

Rob Rodiers en Freddy Vaes

Arnaud De Lie heeft zijn derde seizoenzege geboekt door de Volta Limburg Classic (1.1) op zijn naam te schrijven. De amper 20-jarige Ardennees van Lotto Soudal was de beste van een zeskoppige kopgroep waartoe ook Tom Dumoulin (zesde op een lekke band) en de Hamontse neoprof Kamiel Bonneu (vijfde) deel uitmaakten. De Italiaan Stefano Oldani (Alpecin-Fenix) werd tweede voor de in Riemst woonachtige Loïc Vliegen (Intermarché-Wanty Gobert) en de Zweed Jakob Eriksson (Riwal). De Lie, die eerder dit seizoen al zegevierde in de Trofeo Playa de Palma-Palma en de GP Jean-Pierre Monseré, bezorgt Lotto Soudal zo 125 kostbare UCI-punten na een heuvelachtige en uitgeregende wedstrijd.  

De 20-jarige boerenzoon bleek aan het eind van een lastige wedstrijd met 3 000 hoogtemeters de sterkste van een kopgroep van zes. Daarbij ook de bijna thuisrijder Tom Dumoulin maar ook de Limburgse neoprof Kamiel Bonneu uit het Vlaanderen Baloise team die op een knappe vijfde plaats beslag legde.

Kamiel doet zijn verhaal. “Het was een zeer koude dag met regelmatig een sneeuwbui. Lotto controleerde de koers en op een plaatselijke rondje met onder meer de Gulpenberg en de Koning van Spanje, viel het peloton in stukken uit elkaar en gingen we met ongeveer 30 renners de finale in. Op een van de laatste beklimmingen ging Tom Dumoulin vol aan. Ik zat iets te ver maar kon boven nog net aansluiten waardoor we met zes vooraan geraakten. Op 2,5 kilometer van de meet heb ik nog eens geprobeerd om de anderen te verrassen. Maar De Lie was te sterk en reed het gat dicht en won daarna de sprint.”(fv)

Aangeboden door onze partners