Ook de middenberm op de E314 tussen Genk-Oost en Heusden-Zolder krijgt 55 nieuwe palen met ledverlichting. © Chris Nelis

AWV laat ’s nachts ledverlichting plaatsen op E314 en E313 in Limburg

GENK -

Het Agentschap Wegen en Verkeer Limburg laat dit voorjaar op de twee autosnelwegen in onze provincie zeven op- en afritten en een snelwegparking voorzien van ledverlichting. Ook 55 verlichtingspalen op de middenberm van de E314 tussen Heusden-Zolder en Genk-Oost worden vervangen.

De aannemer start maandagavond 4 april met het afbreken van de huidige verlichtingspalen tussen het op- en afrittencomplex 28 in Heusden-Zolder en complex 32 in Genk-Oost. Verwacht wordt dat die werken een week zullen duren. Vanaf dinsdagavond 19 april worden de nieuwe exemplaren met ledverlichting geplaatst. Verwacht wordt dat tegen eind mei die werken achter de rug zijn. Om de hinder zo veel mogelijk te beperken, zullen de werken enkel uitgevoerd worden tussen 20 uur ’s avonds en 5 uur ’s ochtends. Het verkeer dat richting Nederland rijdt, zal het gedurende die periode met één rijstrook minder moeten doen. Die hinder zal er niet zijn in de richting van Leuven.

Ook de werken op de zeven op- en afritten gaan op 4 april van start en die zullen ook om de verkeershinder te beperken enkel ’s nachts uitgevoerd worden. Daar wordt alleen de pechstrook gebruikt om de werken te kunnen uitvoeren. Doorgang blijft mogelijk.

Op de E314 gaat het om de complexen 26, 27 en 28 en de snelwegparking tussen 28 en 29. Op de E313 zijn het de complexen 27, 28, 29 en 30 die aan bod komen. De werken maken deel uit van het Vlaams regeerakkoord waarin opgenomen werd dat alle openbare verlichting in Vlaanderen tegen 2030 uit led bestaat. (cn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer