De 25-jarige Nederlandse Romy W., de vriendin van Dave De Kock, blijft aangehouden 

De 25-jarige Nederlandse Romy W., de vriendin van Dave De Kock, blijft aangehouden ©  rr

Vriendin van Dave De Kock blijft in de cel in kader van onderzoek naar dood Dean (4)

De 25-jarige Nederlandse Romy W., de vriendin van Dave De Kock die al twee maanden in de cel zit in het onderzoek naar de dood van de 4-jarige Dean Verberckmoes, blijft aangehouden. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent beslist. De raadkamer in Dendermonde had beslist dat ze in de cel moest blijven, maar de verdediging ging daartegen in beroep.

Bron: BELGA

De vriendin van hoofdverdachte Dave De Kock werd in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 januari opgepakt tijdens een huiszoeking in Sint-Gillis-Waas, in het pand waar ze samen met De Kock woonde. Het slachtoffer Dean Verberckmoes verbleef in het verleden ook al bij het koppel en het kind zou woensdag 12 januari, de dag waarop De Kock en Dean Verberckmoes het laatst gezien werden, een nacht logeren. 

Romy W. werd aangehouden op verdenking van moord en ontvoering, maar het is nog altijd niet duidelijk of ze een actieve rol speelde in de dood van de jongen. De vrouw had in het begin van het onderzoek verklaard dat ze Dean voor het laatst met Dave De Kock gezien had, en dat ze niets te maken had met zijn dood. De Kock en W. legden tegenstrijdige verklaringen af en hun respectievelijke rol in het overlijden van de jongen is nog niet uitgeklaard. 

Dave De Kock stak in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari de grens met Nederland over en liet het lichaam van de jongen zaterdagmiddag achter op het eiland Neeltje Jans in Zeeland. Volgens zijn Nederlandse advocaat kan Dave De Kock alleen schuldig verzuim verweten worden, en is hij niet schuldig aan ontvoering of moord. Het Laatste Nieuws citeerde dinsdag uit een brief die De Kock op 26 februari naar zijn moeder schreef. “Ik heb gehoord dat zij (Romy W.) gearresteerd is en dat doet mij zo enorm veel pijn. Zij kan er helemaal niets aan doen”, aldus de brief. De Kock zat op het moment van het schrijven in de cel in Nederland en werd op 1 maart overgeleverd aan ons land.

Romy W. hoopte op een vrijlating onder voorwaarden door de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent, maar die oordeelt dat haar aanhouding noodzakelijk blijft. Haar advocaat Bart De Decker en het parket-generaal geven geen commentaar op de beslissing.

Meer over Dood kleuter Dean

Aangeboden door onze partners