© TP

Getest: wij sliepen als eerste tussen de bloesems in nieuwe Truiense slaapkubus

Sint-Truiden/Borgloon -

Wijnvaten, traanvormige tenten of houten iglo’s. Er zijn al heel wat unieke manieren om te overnachten in de Limburgse natuur. Nieuw in dat rijtje is de slaapkubus tussen de bloesems in Sint-Truiden. Wij pakten onze dikke pyjama in voor een eerste verblijf tussen de kerselaars.

Nele Coune

LEES OOK. Vijf prachtige logeeradresjes tussen de bloesems die je echt moet proberen

Wat?

De wijnvaten op het domein van Helshoven zijn intussen al een gekende accommodatie om te logeren in de populaire fruit- en fietsstreek. Nieuw zijn de kubussen van Sleeperoo. Dankzij panoramaramen aan voor-, zij- en bovenkant kan je er slapen met zicht op de fruitbomen, en nu dus ook op de bloesems.

Ervaring?

Kamperen, dat hadden we als ex-chiromeisje wel al eens vaker gedaan. In een kubus op enkele honderden meters van het zwevend kapelletje overnachten, was een primeur. Niet alleen voor ons, maar ook voor België. Het Duitse bedrijf Sleeperoo installeerde de slaapkubussen al op verschillende unieke plekjes in eigen land en koos nu voor Limburg als eerste Belgische locatie, met dank aan Toerisme Sint-Truiden.

LEES OOK. OVERZICHT. Ze zijn weer open! Dit zijn de leukste bloesembars van Haspengouw

Lees verder onder de foto

 ©  Tom Palmaers

De avond valt al wanneer we na een drukke werkdag met ons slaapgerief arriveren. Geert Raymaekers, de eigenaar van het domein waar ook een wijn- en fietscafé, loungebar, restaurant, wijndomein en ijsjeszaak gevestigd is, neemt ons mee naar ons verblijf. Tussen de kerselaars wacht de slaapkubus op z’n eerste Truiense logies. Enkele takken staan al in bloei, maar de bloesems kunnen nog een extra duwtje in de rug gebruiken. Dat zullen ze de eerstvolgende dagen niet krijgen, want de temperaturen weten blijkbaar nog niet goed dat het lente is. Maar we zijn voorbereid op een koude nacht. We krijgen van Geert nog een chillbox, gevuld met streekproducten, en hij wijst ons de weg naar de toiletten en douche. De lichtjesslingers in de aanpalende weide zorgen ervoor dat we ook tijdens een nachtelijk toiletbezoek onze weg zouden vinden.

LEES OOK. Limburgse wandelchallenge week 2: door grootste boomgaard met hoogstam van West-Europa

Ons dubbel bed is opgemaakt, in de hoofding van het bed kunnen we onze bagage kwijt en de sfeerlampjes maken van onze kubus een verlicht blokje middenin de verlaten boomgaard. De klok van de Kapel van Helshoven (de niet-zwevende variant) geeft aan dat het tijd is om te gaan slapen. De gordijntjes sluiten of niet? We twijfelen, maar beslissen om volledig te genieten van de panoramaramen. Privacy genoeg, want we zijn toch alleen. De enige andere logies in de onmiddellijke omgeving zijn schaapjes en die hebben zelf hun bedje al opgezocht. Als we niet zouden kunnen slapen, kunnen we die nog altijd gaan tellen.

 ©  Tom Palmaers

Als het een heldere nacht was geweest, hadden we kunnen rusten met zicht op de sterrenhemel. Maar de regenwolken wilden ons verblijf niet missen en waren de hele nacht van de partij. De druppels tikken op het plastieken dak. Sommigen gebruiken een app om zulke natuurgeluiden na te bootsen, wij krijgen ze er gratis bij. Van de koude hebben we gelukkig geen last, met dank aan ons extra dekentje. De levende teddybeer op het kussen langs ons ligt al te ronken terwijl ook wij indommelen.

Conclusie?

Uniek was deze slaapbeleving tussen de bloesems zeker en we hebben verrassend goed geslapen in ons bedje voor één nacht. We hebben al op veel slechtere luchtmatrassen, veldbedjes of matjes gekampeerd. Als de zon zich (hopelijk snel) terug laat zien, kunnen we nog meer gebruikmaken van de accommodatie. Voor onze kubus staat onze eigen picknicktafel en er zijn meer dan voldoende activiteiten in de buurt om aan ons bezoek te koppelen. We hebben al het perfecte plekje gespot om onze fietsen te parkeren.

Praktisch

De slaapkubus kan gereserveerd worden vanaf 15 april, van maandag t.e.m. zondag, via www.helshoven.be en www.sleeperoo.be

Prijs: 130-210 euro (afhankelijk van dag)

Domein Helshoven, Helshovenstraat 18, 3840 Borgloon.

LEES OOK. Slapen in… een wijnvat: tien romantische logeeradresjes in de buurt die je echt moet proberen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer