Themabeeld. ©  Shutterstock

Nederlander krijgt 6 maanden met uitstel nadat hij tand van vriendin uitslaat

Bree -

Een Maastrichtenaar (59) krijgt een celstraf van 6 maanden met uitstel omdat hij zijn vriendin een kopstoot. De vrouw verloor daarbij haar tand.

Op 23 januari van dit jaar kreeg de politie een oproep voor partnergeweld in Bree. De vrouw werd hardhandig aangepakt door haar 59-jarige Nederlandse vriend. Nadat de man een fles whisky en een fles cognac achterover had geslagen, verloor hij de controle tijdens een banale discussie.   

“De vrouw was aan het koken toen hij haar uit het niets begon uit te schelden”, aldus de Tongerse aanklager tijdens de behandeling van de zaak. “Hij zei dat hij haar, en nadien ook zichzelf, iets zou aandoen.” Uiteindelijk gooide de man een glas wijn over het hoofd van zijn vriendin, maar daar bleef het niet bij. “Toen de vrouw uit de keuken wegliep, ging hij haar achterna. Hij gaf haar een kopstoot waardoor ze een tand verloor”, zo vertelt de procureur. “In het verleden heeft hij ook al twee tanden bij haar uitgeslagen.”

Vergiffenis

De man was zwaar onder invloed van drank en herinnert zich nog amper iets van de feiten. De rechter veroordeelde de man tot een celstraf van zes maanden met probatieuitstel onder voorwaarden. Zo moet hij een gedragstraining volgen om zijn agressie onder controle te krijgen.

Ondertussen zou alles weer in orde zijn tussen het koppel. “We hebben een goed gesprek gehad”, zo verklaarde de man voor de Tongerse rechter. Ook de vrouw bevestigt dat ze haar vriend vergeeft. “We werken er allebei aan”, aldus het slachtoffer.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio