Elke Jeurissen 

Elke Jeurissen ©  Arvesta

Elke Jeurissen volgt Luc Cortebeeck op als voorzitter van VDAB

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB) krijgt een nieuwe voorzitter. Luc Cortebeeck geeft na bijna twee jaar de fakkel door aan Elke Jeurissen, zo heeft Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) aangekondigd.

jvhBron: BELGA

Elke Jeurissen is sinds midden 2020 al regeringscommissaris bij de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst, en heeft in die periode “het reilen en zeilen van VDAB ook van binnenuit leren kennen”, aldus Crevits. Ze wordt er op 15 april de eerste vrouwelijke voorzitter. 

Jeurissen volgt dan Luc Cortebeek op, voormalig voorzitter van de christelijke vakbond ACV. Hij werd in juli 2020 voorzitter van de raad van bestuur van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst. Dat was kort na de uitbraak van de coronapandemie. 

“Luc Cortebeeck heeft tijdens een van de grootste crisissen op onze arbeidsmarkt VDAB op de rails gehouden”, zegt minister Crevits. “Onder zijn voorzitterschap heeft VDAB stappen vooruit gezet in de professionalisering in zijn rol als regisseur van de arbeidsmarkt. Ook slaagde Cortebeeck samen met de raad van bestuur erin een actieplan ter uitvoering van de aanbevelingen van het Rekenhof (dat juridische fouten blootlegde, red.) op te maken.”

Aangeboden door onze partners