©  ROBIN UTRECHT

Kinderopvang in Landen gesloten na klacht over fysiek letsel

In Attenhoven, een deelgemeente van Landen in Vlaams-Brabant, is sinds een tweetal weken een kinderopvang van Ferm gesloten na een klacht van een ouder. Dat schrijft de krant HLN woensdag en bevestigt zowel Ferm als het Agentschap Opgroeien. Er zou een fysiek letsel zijn vastgesteld bij een kind, maar het is niet duidelijk of het letsel ook in de opvang veroorzaakt zou zijn.

Bron: BELGA

Het gaat om een onthaalouder in Attenhoven, die acht kindjes opving. Een tweetal weken terug is een klacht ontvangen van een van de ouders van een kind. Bij het kind werd een fysiek letsel vastgesteld. “Het is op dit moment niet duidelijk of het incident in de opvang gebeurd zou zijn”, benadrukt Nele Wouters, woordvoerder van Agentschap Opgroeien. “Er wordt nu onderzocht wat er precies gebeurd is.”

Om de “rust en sereniteit” te bewaren, is besloten om de onthaalouder op non-actief te zetten. De voorzorgsmaatregel geldt alvast voor drie maanden, maar die termijn kan aangepast worden indien mogelijk. Voor de kinderen wordt ondertussen een andere opvang gezocht.

Aangeboden door onze partners