Vanaf 26 maart kan iedereen weer terecht in Velm, ‘in the middle of nowhere’ tussen de velden, voor een hapje en drankje in de BelOrta Bloesembar. © Jozef Croughs

BelOrta Bloesembar zet bloesemseizoen in met meet and greet met Nina Derwael

Sint-Truiden -

Twee jaar lang was corona de spelbreker, maar nu is ze er opnieuw én sterker dan ooit. De BelOrta Bloesembar belooft met heel wat nieuwigheden een topper van formaat te worden. Vanaf 26 maart kan iedereen weer terecht in Velm, ‘in the middle of nowhere’ tussen de velden, voor een hapje en drankje.

Het uitgangspunt van de pop-upbar, die pal op de bloesemfietsroute ligt, blijft hetzelfde: genieten in de bloesemvallei met lekker lokaal eten en drinken. Wel pakt de Bloesembar dit jaar uit met een nieuwe naampartner. Fruit- en groentecoöperatie BelOrta engageert zich de komende twee jaar als hoofdsponsor. “Als coöperatie van zo’n duizend lokale telers vinden we het uiterst belangrijk om initiatieven met een vergelijkbare lokale insteek te ondersteunen”, zegt Glenn Sebregts van BelOrta. “Bovendien ligt de fruitstreek ons, als een van de belangrijkste lokale fruitproducenten van het land, zeer na aan het hart.”

Ook het bloesemrestaurant krijgt een boost. Met meer dan honderd zitplaatsen is het deel van het restaurant met open keuken een stuk ruimer geworden. Zo kunnen er ook grotere groepen van over heel Vlaanderen terecht.

Wandelingen

“En wat goed is wordt herhaald”, zegt organisator van de BelOrta Bloesembar Peter Onkelinx. “Tijdens de vorige editie waren er heel wat goede reacties op de educatieve wandeling van 3 kilometer. Op vraag van de bezoekers wordt die wandeling nu uitgebreid met een wandeling van 8,5 km. Elke zondag is er van 14 tot 18 uur ook nog steeds begeleide kinderanimatie. En ook de viervoeters worden niet vergeten. Op zondag 15 mei van 8 tot 14 uur vindt er een hondenwandeling plaats met keuze tussen 3 of 8,5 kilometer.”

“Ook het bloesemontbijt op zondagmorgen inclusief een gegidste bloesemwandeling blijft, net als de ballonvluchten”, aldus Onkelinx. “Dit jaar krijgt het bloesemontbijt (zondag 27 maart) een gouden randje. Tijdens het ontbijt worden de gasten getrakteerd op een meet and greet met Olympisch kampioene Nina Derwael. Ten slotte zullen twee extra elektrische bloesembussen, met plaats voor 23 personen, zorgen voor de shuttledienst van de parking naar de bloesemlounge.” jcr

Alle info en reservaties: www.bloesembar.com - reservaties@bloesembar.com
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer