© tp

Meisje van 9 achtergelaten na crash bij achtervolging terwijl papa wegloopt

Riemst/Tongeren -

De 28-jarige man die woensdagavond met zijn wagen crashte in Membruggen na een achtervolging en de benen nam, liet daarbij zijn 9-jarige dochter en een andere vrouw achter in de auto. Er hing een gestolen nummerplaat op de wagen. De man is donderdag verhoord en werd in snelrecht gedagvaard.

De verdachte stationwagen ging tijdens de achtervolging van de weg in Membruggen. ©  Tom Palmaers

De bal ging aan het rollen toen de ANPR-camera op de Viséweg de gestolen nummerplaat die op de stationwagen hing, registreerde. De bestuurder weigerde te stoppen voor een controle en nam de vlucht. Na een korte achtervolging - die ging via Millen, Herderen en Genoelselderen - waaraan meerdere politieploegen meewerkten, ging het voertuig uit de bocht in de Rijckerstraat in Membruggen.

De twintiger vluchtte hierop te voet verder en liet zijn 9-jarig dochtertje in het voertuig achter, samen met een andere volwassen vrouw. Het is nog niet duidelijk wat de link is tussen haar en de bestuurder, maar ze zou niet zijn vriendin of echtgenote zijn. Met de hulp van een politiehelikopter werd de man zeer snel opgespoord in een nabijgelegen bos en gearresteerd voor gewapende weerspannigheid.

 ©  Tom Palmaers

Voor de operatie werkten de politieploegen van de zones Bilzen/Hoeselt/Riemst samen met die van Tongeren-Herstappe. Het onderzoek zit in Tongeren. De 28-jarige man is donderdag verhoord. Hij heeft geen wettelijke verblijfplaats, maar verklaart uit het Antwerpse te zijn. Het parket Limburg besliste hem in snelrecht te dagvaarden. Hij moet binnenkort al voor de rechtbank verschijnen. mm/siol

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer