“Wat een metamorfose”, vindt Mady.  ©  Anja Blevi

Make-over voor Mady, oma van vier kleinkinderen: “Ik lijk nu veel jonger”

Mady (66) uit Peer staat altijd klaar voor haar vier kleinkinderen. Ze bakt graag, fietst en naait jurken voor zichzelf. “Maar vandaag laat ik me eens verwennen. Ik hoop op goeie reacties van mijn entourage!”

tekst en foto’s Anja Blevi

“Ik hoop dat jullie rekening houden met de natuurlijke krul in mijn haar.” ©  Anja Blevi

Mady is gepensioneerd naaister: “Ik heb altijd in confectiebedrijven gewerkt en naai nog steeds mijn eigen jurken.” Haar wens: “Eens alles uit handen geven en zien wat jullie team van mij kan maken.” (lacht)

Zo komt ze binnen in onze studio

“Ik gebruik niet veel make-up”, zegt Mady. “Thuis grijp ik vaak naar een jeans en truitje of ‘s zomers een zelfgemaakte jurk. Ik hoop dat jullie rekening houden met de natuurlijke krul in mijn haar.”

Dit vindt ze van het resultaat

Outfit bij La Bottega: Broek 199 euro, blouse 110 euro, sjaal 190 euro, schoenen 265 euro. ©  Anja Blevi

Mady: “Ik heb vandaag grenzen verlegd. De make-up is prachtig, ik zou er zelf nooit aan gedacht hebben maar mijn ogen komen echt beter uit met die roze tinten en aangezette wenkbrauwen. Ik kreeg zoveel goeie tips van Liesbeth voor mijn lentegarderobe. Mijn haar is prachtig. Ik lijk veel jonger. Wat een metamorfose!”

De tips van ons team

Stylingtip

Styliste Liesbeth Verlinden voor La Bottega: “Ton sur ton is altijd klassevol. Durf daarbij zeker verschillende prints met elkaar te combineren, dat maakt je outfit net iets spannender. Nog meer lente in je kast? Combineer deze camel broek dan met een kleurrijke top.”

Groene top Nathalie Vleeschouwer, bij La Bottega, 120 euro

Beautytip

Visagiste Vera Kellens voor La Bottega: “Mady heeft helderblauwe ogen die stralen met oogmake-up in zachtroze en bronzen tinten. Ik zet haar lichte wenkbrauwen iets donkerder aan met een wenkbrauwpotlood. Zo komt haar blik sterker uit. Wenkbrauwen zijn het kader van je gezicht. Kam en teken je contouren bij met een browpencil.”

Twistup browpencil chestnut, Bellapierre bij La Bottega, 18 euro

Kapseltip

Luc Boonen voor Mod’s Hair: “We knippen een asymmetrische pixie cut met korte zij- en achterpartijen en meer volume bovenop. Een warme, iets donkerdere balayage flatteert Mady’s huidtint en zet haar natuurlijke krul meer in de verf. Na een nachtje slapen kan Mady haar krullen makkelijk opfrissen met een day after krulspray.”

Kérastase Curl Manifesto Spray Refresh Absolu, bij Mod’s Hair, 28 euro

ALLES BIJ LA BOTTEGA

Ism styliste Liesbeth Verlinden en visagiste Vera Kellens met Bellapierre voor La Bottega (labottega.be), en kapper Luc Boonen voor Mod’s Hair (modshairhasselt.be), alle in Hasselt.

Je ook kandidaat stellen? Surf naar hbvl.be

Shop de outfit van Mady

Meer over Billie Make over

Aangeboden door onze partners

Niet te missen