Illustratiebeeld. 

Illustratiebeeld. ©  ISOPIX

Openingscross op gloednieuw circuit in Sint-Truiden

Dit weekend start het seizoen van de Vlaamse Motorcrossers Federatie (VMCF) op een gloednieuw circuit in Sint-Truiden. Zaterdag komen de vrije trainingen aan bod, zondag ronken de motoren vanaf 10u voor het echte werk.

Jeroen Fissette

De crossers mogen zowaar een nieuw parcours opknallen. In de motorcross is dat niet evident. “Het had ook heel wat voeten in de aarde. We zijn daar constant mee bezig”, aldus Tanja Pacolet van de organiserende club MX Team Zoutleeuw.

“Hier gingen heel wat maanden voorbereiding aan vooraf. Maar het is ons gelukt. We hebben goede afspraken met de eigenaar van het terrein. Vorig weekend werd het parcours aangelegd, donderdag zorgen we voor de afwerking. Hopelijk krijgt de motorcross een goede ontvangst in Sint-Truiden”, vertelt Pacolet, die samen met de hele crosswereld enorm uitkijkt naar deze wedstrijd. “Alles is geregeld. We zijn er helemaal klaar voor én de weersvoorspellingen zijn ideaal. Alles is aanwezig om er een topeditie van te maken.”

De trainingen op zaterdag starten om 13u en duren tot 19u. Zondag begint de eerste cross om 10u, vanaf 12u komen de kleppers in actie. Daaronder broer en zus Dennis en Brenda Wagemans van de organiserende club. De toegang aan de Ossenwegstraat 2 in Sint-Truiden bedraagt 14 euro voor de twee dagen.

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio