©  AFP

Gerechtelijk onderzoek naar dood Diego Maradona na ruim een jaar afgerond: 7 verdachten riskeren tot 25 jaar cel

Het gerechtelijk onderzoek naar de omstandigheden waaronder voetbalicoon Diego Maradona is overleden, is na meer dan een jaar afgerond. Het Openbaar Ministerie van Argentinië brengt de zaak nu naar de rechter. Dat meldt tv-zender TN. Er zijn zeven verdachten die worden vervolgd voor doodslag. Als ze worden veroordeeld, riskeren ze celstraffen tot 25 jaar. Een van de verdachten is Maradona’s lijfarts Leopoldo Luque.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Maradona overleed op 25 november 2020 aan een hartaanval. Hij was 60 jaar oud. Kort daarvoor had hij een hersenoperatie ondergaan. Een medisch panel van twintig experts dat de dood van Maradona heeft onderzocht, stelde dat hij ontoereikende medische zorg had ontvangen, was verwaarloosd en langdurig had geleden voordat hij overleed.

De openbare aanklagers hebben een stevig dossier opgebouwd tegen de verdachten, die allemaal “hebben nagelaten de juiste medische handelingen te verrichten, waardoor zij de gezondheidstoestand van Maradona hebben verergerd en hem in een situatie van hulpeloosheid hebben gebracht”, citeert TN uit het 29 pagina’s tellende document.

Het verzoek om een strafproces moet voor 13 april zijn ingediend bij de rechtbank. Alle verdachten hebben de beschuldigingen ontkend.

 ©  REUTERS

Aangeboden door onze partners