©  REUTERS

Kipchoge wint marathon Tokio in vierde tijd ooit

Jimmy De SchrijverBron: BELGA

De Keniaanse atleet Eliud Kipchoge heeft de marathon van Tokio gewonnen in de vierde tijd ooit gelopen. De 37-jarige Kipchoge bleef in de Japanse hoofdstad met 2u02:40 iets meer dan een minuut boven zijn eigen wereldrecord (2u01:39).

Bij de vrouwen zegevierde ook de houdster van het wereldrecord, Brigid Kosgei. De 28-jarige Keniaanse won in 2u16:02, bijna 2 minuten boven haar wereldrecord (2u14:04).

Kipchoge deed voor het eerst mee aan de marathon van Tokio. Vorig jaar verlengde de Keniaan op de Spelen van Tokio zijn olympische titel over 42,195 kilometer, maar die wedstrijd werd toen in Sapporo gelopen.

De marathon van Tokio behoort tot de zes ‘majors’. Kipchoge heeft er nu vier van gewonnen: vier keer Londen, drie keer Berlijn, en één keer Chicago en Tokio. De marathons van Boston en New York ontbreken nog op het palmares van de Keniaan, die nu drie van de vier beste tijden ooit gelopen op de marathon op zijn naam heeft staan. De Ethiopiër Kenenisa Bekele staat met 2u01:41 op de tweede plaats van de ranglijst aller tijden.

(belga)

Meer over Marathon (sport)

Aangeboden door onze partners