©  BELGA

Gelegenheidsduo Gillé-Goffin verliest spannend dubbelduel in Davis Cup

Sander Gillé en David Goffin zijn er zaterdag niet in geslaagd het dubbelduel te winnen in de Davis Cup-confrontatie met Finland. Het Belgische duo verloor na een spannende partij in drie sets (6-3, 2-6 en 7-6 (7/5))) van Harri Heliovaara en Emil Ruusuvuori. De Belgen strijden in Finland voor een plaats in de finaleronde van de Davis Cup.

Maarten DelvauxBron: BELGA

Goffin was de vervanger van de onfortuinlijke Joran Vliegen, normaal gezien de vaste dubbelpartner van Sander Gillé. Vliegen legde vrijdag een positieve coronatest af en zit in isolatie.

Later deze namiddag zijn er nog de enkelwedstrijden van David Goffin (ATP 68), tegen Emil Ruusuvuori (ATP 71), en Zizou Bergs (ATP 163), tegen Otto Virtanen (ATP 405). De Belgen moeten beide duels winnen om zich nog te kunnen kwalificeren.

Na de eerste dag was de tussenstand 1-1 na overwinningen van Goffin, tegen Virtanen, en Ruusuvuori, tegen Bergs.

Twaalf landen kwalificeren zich dit weekend voor de finaleronde met zestien, die in september (14-18, groepsfase) en november (23-27, knock-out) gespeeld wordt. Kroatië plaatste zich als runner-up van vorig jaar rechtstreeks, Groot-Brittannië en Servië kregen een wildcard. Titelverdediger Rusland is tot nader order geschorst, na de inval in Oekraïne.

 ©  BELGA

Meer over David Goffin

Aangeboden door onze partners