©  Kris Van Exel, Twitter

Jan Jambon dient klacht in na hacking Twitter-account: “CST afgeschaft, zo moeilijk is dat niet”

Het Twitter-account van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) is woensdag gehackt. “We zetten de nodige stappen om het weer onder controle te krijgen”, laat zijn woordvoerder weten.

gjs, agy

Het was schrikken voor wie Jan Jambon volgt op Twitter. Woensdagnamiddag was er plots een tweet met volgende tekst: “Het CST is afgeschaft. Zie zo moeilijk is dat toch niet.” Daarna retweette de minister-president een tweet waarin allerlei propaganda van antivaxers te lezen is. Ook zijn bio op de microblogsite veranderde plots. “Vlaams Minister-president / Jeanneke Heps / Titelvoerend burgemeester Brasschaat.” Mensen die zich vragen stellen bij het vreemde gedrag, krijgen een laconiek antwoord. “Oeps, ik zal misklikt hebben.”

De woordvoerder van de minister-president bevestigt de hack. “We zijn volop bezig de nodige stappen aan het zetten om het account weer onder controle te krijgen.” Nadien volgt een onderzoek, maar of ooit zal duidelijk worden wie even Jambon speelde, is nog maar de vraag.

Volgens zijn woordvoerder dient Jambon ook klacht in bij de politie tegen de vooralsnog onbekende hacker. Het is de eerste keer dat zijn account wordt gehackt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer