Herman met zijn gezin.

Herman met zijn gezin. © Carla Reynaerts

© Carla Reynaerts

© Carla Reynaerts

thumbnail: Herman met zijn gezin.
thumbnail:
thumbnail:

Herman wandelt naar Compostella voor vzw Passhuis

Landen -

Op zaterdag 26 februari vertrok Herman Vanmunster vanuit Halle-Booienhoven in Zoutleeuw naar Santiago de Compostella, goed voor een voettocht van ruim drie maanden. De man had één doel: geld inzamelen voor vzw Passhuis, een ouderinitiatief dat zorgt voor opvang, begeleiding, praktische en morele ondersteuning van personen met een autismespectrumstoornis.

Carla Reynaerts

In 2014 werd vzw Passhuis opgericht met de inzet van Herman zelf, zijn echtgenoot Greet en de familie Claes, nadat beide ouders ondervonden dat hun kind met een zware vorm van autisme onvoldoende terecht kon in de bestaande zorg. Momenteel verblijven er zes gasten met autisme in de dagopvang. “Corona heeft ervoor gezorgd dat er heel wat activiteiten niet konden doorgaan in het dagcentrum, wat voor belangrijk inkomstenverlies zorgt", zegt Herman. "Daarom overwoog ik om deze sponsortocht opnieuw te doen met deze keer vertrek aan het dagcentrum zelf in Halle-Booienhoven.”

600 km meer

Zes jaar geleden stapte Herman al eens naar Compostella, maar bij deze tocht zal hij 2.420 kilometer afleggen, zo'n 600 kilometer meer dan de eerst keer. Hij hoopt begin juni aan te komen. Herman kreeg alvast zijn eerste stempel van burgemeester Boudewijn Herbots van Zoutleeuw.

U kunt deze voettocht nog steeds sponsoren. De tocht van Herman volgen kan via de Facebookpagina ‘Voettocht Santiago de Compostella 2022 voor vzw Passhuis’.

Aangeboden door onze partners

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio