©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

VOLLEYBAL OVERZICHT. Beverlo weer een stap dichter bij titel.

Lars Aussems

 

Tweede nationale heren A

Lanaken 3 - Esneux 1

Nieuw trainersduo Kellens-Gorissen, dat overnam van Vandersmissen, is begonnen met een knappe zege. In set één namen opposites Kellens en Meurisse hun ploeg op sleeptouw. Iets na halfweg kon Sparvoc, mede dankzij enkele bezoekende foutjes, het verschil maken. Met goede opslagdruk en enkele blokkeringen stond er in set twee 15-10 op het bord. Esneux gaf echter niet op en de druk op de Lanakense receptie werd verhoogd. De eerste setbal was meteen de goede: 1-1. Sparvoc kwam nadien terug van 0-4 en beide teams speelden haasje-over. In het spannende slot kregen de bezoekers de eerste setbal. Van de Loo bracht Lanaken echter langszij, waarna het bij de zesde setbal bingo was voor de thuisploeg. Ook set vier werd spannend. De ontlading bij Sparvoc was dan ook groot toen het de driepunter aan boord trok. Lanaken heeft vijf op zes beet. (aula)

Sets: 25-21, 24-26, 31-29, 25-23.

Derde nationale heren D

Averbode 3 - Riemst 2

De thuisploeg startte verschroeiend aan de wedstrijd en liep als een speer 10-2 uit. Kivola vond geen antwoord op het vlotte spel van Averbode en moest de eerste set laten gaan. De aanvallend sterke Vandebeeck zette Riemst na de kantwissel op een 12-15-voorsprong. Maar toen de Limburgse receptie opnieuw aan het wankelen ging, ging het over 14-17 naar 25-19. Kivola gaf niet op en begon vanaf set drie beter te serveren. Ook de receptie ging in stijgende lijn. Humblet en de sterk ingekomen Geleyns brachten hun team verdiend langszij. In de tie-break zette Humblet een 7-4-achterstand om in een 7-8-voorsprong. Enkele sterke blokkeringen van Dries Thijs leken Riemst aan de overwinning te gaan helpen, maar enkele opslagmissers en een discutabele beslissing van de arbitrage beslisten daar anders over. (rkb)

Sets: 25-19, 25-19, 20-25, 23-25, 15-13.

Genk 3 - Athus-Messancy 0

In een goed volgelopen Eurassur-hal maakte leider Genk korte metten met een zwakke opponent. Onder impuls van Hensels in opslag en Louwette in aanval nam de thuisploeg snel een comfortabele voorsprong. Setter Schils, die zijn beste wedstrijd van het seizoen speelde, zat in de zetel en bracht Molemans en Von Stritzky mooi in stelling. Zelfde spelbeeld in sets twee en drie. De bezoekers vonden geen antwoord op de strakke Genkse opslagen en kwamen moeilijk tot scoren. Blokkerend bleef Genk oppermachtig. Als Messancy dan toch een gaatje vond, was daar libero Craeghs om alles van de vloer te halen. In een uitbundige sfeer besliste Hensels na precies 59 minuten de wedstrijd. Door het puntenverlies van Riemst lijkt de weg naar de titel nu echt wel ingezet. (rkb)

Sets: 25-15, 25-15, 25-14.

Derde nationale dames C

Beverlo 3 - Lanaken 1

In het duel tussen de ongeslagen leider en nummer drie startte Stal overtuigend. Vanuit een sterke verdediging onder leiding van libero Agten scoorde Deckers zeer vlot. Sparvoc klampte aan in set twee, vooral via Banks. Het profiteerde zelfs van enkele onzuiverheden en aanvallende missers bij de thuisploeg: 1-1. Het was pas het vierde setverlies voor Beverlo dit seizoen. Stal was in set drie even aangeslagen (1-4), maar invalster Caubergs bracht meer stabiliteit in het achterveld. Setter Boonen vond Duijsters vlot in het midden en ook Timmermans werkte secuur af. Sterke opslagreeksen van Caubergs en Bijnens zorgden al snel voor een geruststellende kloof in set vier. Lanaken drong nog even aan, maar kon Stalvoc niet in de problemen brengen. Opnieuw een knappe zege van Beverlo, dat erbovenuit steekt in derde nationale. Intussen is de ploeg voor komend seizoen bijna compleet. Iedereen, ook succesvol trainersduo Kurt Nevens-Sigi Celis, blijft aan boord. Enkel Emily Caubergs stopt tijdelijk omwille van studies. Bente Heynen gaat een half jaar in het buitenland studeren en is maar tijdelijk inzetbaar. De 15-jarige Annelore Bex maakt de overstap vanuit de eigen jeugdwerking. Het team zal nog versterkt worden met een hoekspeelster. (aula)

Sets: 25-15, 22-25, 25-20, 25-19.

Meer over Stalvoc Beverlo

Aangeboden door onze partners