©  BELGA

Moederbedrijf FNG failliet verklaard

Nadat eerder 21 dochterbedrijven uit de FNG Holding werden failliet verklaard, heeft de ondernemingsrechtbank in Mechelen woensdag ook het moederbedrijf en twee dochterondernemingen failliet verklaard. Dat meldt De Tijd en de persrechter van de ondernemingsrechtbank bevestigt.

Bron: BELGA

De drie vennootschappen FNG nv, FNG Finance Belgium bv en FNG Beheer NL hadden vorige vrijdag zelf het faillissement bij de ondernemingsrechtbank Antwerpen, afdeling Mechelen aangevraagd. De rechter sprak woensdag het faillissement van de drie vennootschappen uit en stelde dezelfde curatoren aan als bij het faillissement van de andere vennootschappen van dezelfde groep: Geert Van Deyck, Marc Joris en Nick Peeters. Rechter-commissarissen Eddy Brouwers en Frederik Mortelmans zullen toezicht houden op de curatoren.

De doorstart waar het bedrijf aan sleutelde nadat in augustus 2020 al 21 vennootschappen uit de FNG-groep failliet werden verklaard, bleek volgens de bedrijfsleiding niet langer mogelijk omdat de opbrengst van een verkoop of beursgang van de enige bedrijfsactiviteit, de Zweedse webwinkel Ellos, niet meer voldoende zou zijn om de schuldeisers terug te betalen en de doorstart mogelijk te maken. Daarop besloot het bedrijf om zelf het faillissement aan te vragen. 

Tegen FNG en de voormalige bedrijfstop loopt een gerechtelijk onderzoek naar fraude.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer