© Jeroen Fissette

Excelsior Hasselt doet gooi naar wereldrecord padel

Hasselt -

In het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 mei kan je getuige zijn van een heuse wereldrecordpoging ‘langste padelwedstrijd ooit’. Op tennis- en padelclub Excelsior Hasselt proberen Kobe Heleven, Jentl De Bock, Jens De Maeseneer en Juan Fernandez Peralta liefst 28 uur aan één stuk te padellen. Daarmee zou het huidige record, 26 uur en 7 minuten, stevig verbroken worden.

Jeroen Fissette

Op zaterdag 14 mei start het viertal al om 7u in de ochtend aan hun poging om een plekje in het World Book of Records te belanden. Club Excelsior is vast van plan om er een totaalspektakel van te maken. Ze rekenen dan ook op heel wat publieke belangstelling. “Met deze recordpoging willen we onze pioniersrol in het Limburgse padel extra in de verf zetten. We hebben deze sport van dag één gepromoot en onze club is ondertussen uitgegroeid tot een stevige padelclub met zes terreinen. De beleving rond onze club is ook enorm gegroeid. Dit evenement past daar perfect in,” aldus een fiere voorzitter Joeri Swennen.

G-padel

Kobe Heleven, één van de vier recordmannen, kijkt uit naar de recordpoging en benadrukt ook het sociale aspect van het gebeuren. “Met deze recordpoging willen we geld inzamelen voor een zelf gekozen en bijpassend goed doel: G-Sport Vlaanderen waarbinnen G-padel Vlaanderen in oprichting is. Naast het inzamelen van financiële middelen voor dit goed doel, is het evenzeer de bedoeling om G-padel in de kijker te zetten tijdens ons event en Vlaanderen te overtuigen dat ook padel, net als vele andere sporten, toegankelijk kan én moet zijn voor G-sporters.

Totaalspektakel

De wereldrecordpoging voor ‘Langste Padelwedstrijd ooit’ is natuurlijk het hoofdgerecht van de tweedaagse. Maar daarnaast staat er nog heel wat op het menu: parallelle galawedstrijden met Belgische toppadellers, profs en BV’s, G-padel exhibitie-en kennismakingstrainingen en unieke padeltrainingen gegeven door Sven Boele (Otro Nivel). Voorst is er een DJ-booth, foodtrucks en andere catering 24/24u, VIP-space en diner, outdoor Escape Room voor kinderen, ... Het volledige event zal bovendien te volgen zijn op Livestream via Facebook en Youtube. Het goede doel zal onder meer gesteund worden door onder meer een veiling van matchshirts van internationale topspelers en een tombola.

https://www.worldrecordpadel.be/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer