Als de dertiger zijn werkstraf niet uitvoert, moet hij voor 2 jaar naar de cel. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Man uit Bree moet 29.936 euro betalen nadat hij knie van vriend verbrijzelde

Bree -

Een 33-jarige man uit Bree moet een werkstraf van 100 uren uitvoeren en een schadevergoeding van 29.936 euro ophoesten omdat hij een kameraad zo hard trapte dat hij zijn knie verbrijzelde.

De dertiger en een kameraad kregen het met elkaar aan de stok tijdens een banale ruzie. De vriend wilde nog wat bier oppikken bij de dertiger thuis na een logeerpartij, maar die weigerde de deur open te maken. Uiteindelijk gingen de voormalige vrienden toch de confrontatie met elkaar aan. “Die man begon te schreeuwen en gaf mijn cliënt een trap op zijn linkerknie”, aldus de raadsman van het slachtoffer tijdens de behandeling van de zaak voor de Tongerse rechter. “Zijn knie was volledig verbrijzeld en hij viel kermend van de pijn op de grond. Hij werd nadien zelfs enkele dagen in het ziekenhuis opgenomen.”   

“Het gaat om een akkefietje met ernstige gevolgen”, aldus de advocaat van de dertiger. “Zijn vrienden bleven wel vaker overnachten, maar mijn cliënt kon nadien de boel opkuisen. Het liep de spuigaten uit. De vriendschap begon barsten te vertonen en mijn cliënt was gefrustreerd. Hij wilde hem een trap geven met een blauwe plek als gevolg, maar hij raakte de knie verkeerd.”

Werkstraf

Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van 29.936 euro. Voor de blijvende economische ongeschiktheid wordt er een voorlopig bedrag van 1 euro toegekend. Verder is er ook een voorbehoud voor eventuele extra medische kosten, zoals de aankoop van een kniebrace. De ziekteverzekeraar van de man krijgt een bedrag van 17.087 euro voor de uitbetaalde vergoedingen.

De dertiger moet een werkstraf uitvoeren van 100 uren. Verder kreeg hij ook een geldboete van 1.600 euro met volledig uitstel opgelegd. Als hij de werkstraf niet uitvoert, moet hij voor twee jaar naar de cel.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio