©  Peter Malaise

Kasteelmoord: dokter André Gyselbrecht moet nog even geduld uitoefenen in de cel

Dokter André Gyselbrecht (71) moet nog even geduld uitoefenen vooraleer hij weet of hij overdag zijn cel mag verlaten. De strafuitvoeringsrechtbank beslist pas op 25 februari over zijn aanvraag. Ondertussen moet hij in de gevangenis blijven.

Marc Klifman

André Gyselbrecht zit sinds zijn veroordeling tot 21 jaar cel opgesloten in de gevangenis van Beveren. Maar dinsdagmiddag verscheen de gewezen dorpsdokter van Ruiselede voor de strafuitvoeringsrechtbank omdat hij een aanvraag indiende voor “beperkte detentie”, waardoor hij overdag de gevangenis zou mogen verlaten. Hij heeft een volledig reclasseringsplan, een positief advies van de gevangenis, en een vaste job gevonden buiten de celmuren.

De nabestaanden van zijn in 2012 vermoorde schoonzoon Stijn Saelens (34) verzetten zich echter tegen zijn vervroegde invrijheidsstelling. Volgens hen komt die aanvraag nog “te vroeg”.

De strafuitvoeringsrechtbank beslist pas volgende week, op 25 februari, definitief over zijn aanvraag. Als er wordt ingestemd, dan verhuist André Gyselbrecht wellicht naar de gevangenis van Brugge of het Penitentiair Landbouw Centrum (PLC) in zijn thuisdorp Ruiselede om ’s nachts zijn detentie door te brengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer