© LEN

Petra doet na 32 jaar opnieuw gooi naar Belgische titel in het darts

Nieuwerkerken/Geetbets

In 1990 pakte de toen 18-jarige Petra Luyten uit Geetbets verrassend de Belgische titel in het darts. Een jaar later borg ze echter haar pijltjes op. “Maar vorig jaar moest ik een zware rugoperatie ondergaan. Daardoor zat ik noodgedwongen thuis en het herstel verliep vlot”, zo vertelt Petra. “Uit verveling ben ik dan weer beginnen gooien, want in mijn kelder hing nog een dartsbord. Dat ging zo goed dat mijn man mij heeft aangemoedigd om weer aan wedstrijden deel te nemen.”

En met succes, want Petra nam aan tien tornooien deel… en die won ze allemaal. “Daarom wil ik in mei heel graag opnieuw Belgisch kampioen worden. Ik heb daar zelf extra vakantie voor genomen om te kunnen trainen.”

En Petra krijgt ook hulp. “Mijn winkel DartsshopPro in Nieuwerkerken bestaat precies 25 jaar. Daarmee zijn we volgens mij de oudste zaak van België”, zegt Peter Jaenen. “Sinds corona is darts enorm populair geworden. Het hele land heb ik rondgereden om dartsborden te plaatsen. Speciaal voor ons jubileum steunen we nu Petra. Ik heb ervoor kunnen zorgen dat ze een mooie sponsordeal kon afsluiten met het topmerk One80. Zo kan ze nu over topmateriaal beschikken om op de Belgische titel te mikken.” len

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio