VIDEO. Dopingcontroleur kijkt toe tijdens Hasselts vreugdedansje

Voor de tweede week op rij dook er vrijdag een dopingcontrole van de Vlaamse Gemeenschap op bij een wedstrijd van futsalclub FULL Hasselt.

Jo Trekels

Na een wellicht toevallig bezoek vorige week tegen Moeskroen, vond een zeskoppig team het de moeite waard om vrijdag ook de verplaatsing naar Eisden-Dorp te maken. Blijkbaar hadden de blessures van twee spelers bij Hasselt vorige week alarmbellen doen rinkelen. Zij verlieten hierdoor tijdens de pauze al de sporthal en ontliepen zo de dopingcontrole. Al dan niet bewust.

Dit keer was er alleszins geen ontsnappen aan. De zes uitgelote spelers - drie van Hasselt en drie van Eisden-Dorp - kregen een “waakhond” toegewezen na de match. Die week geen moment van hun zijde. Ook tijdens interviews bleef de controleur binnen een afstand van één meter staan. Eén dopingcontroleur dook na afloop zelfs mee de kleedkamer van het vierende FULL Hasselt, in zodat niemand zich stiekem uit de voeten kon maken. De uitslagen van de tests zullen binnenkort aantonen of de dopingjagers terecht onraad roken. Een opmerkelijk tafereel was het alleszins. (jotr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer