Themabeeld ©  ISOPIX

TUI-vlucht naar Cuba maakt medische noodlanding in Frankrijk

Een TUI-vlucht die vrijdag om 7.45 uur is vertrokken in Brussel met bestemming Cuba (Havana) en Mexico (Cancun) heeft al vrij snel na het opstijgen een medische noodlanding moeten maken in Nantes, in het westen van Frankrijk. Voor de 296 passagiers blijft het afwachten of zij vandaag nog zullen kunnen doorreizen naar hun vakantiebestemming.

Bron: BELGA

“We zijn op zoek naar nieuwe crew. Als we die niet vinden, wordt aan de passagiers een overnachting aangeboden en kunnen ze morgen vertrekken”, bevestigt TUI-woordvoerder Piet Demeyere een bericht op hln.be.

Een passagier op het toestel kende kort na het opstijgen medische problemen. Demeyere: “Er waren artsen aan boord, en die oordeelden dat het veiliger was om te landen, zodat die persoon de nodige medische zorgen kon krijgen. Maar omdat het een verre vlucht betreft, kwam de crew door het oponthoud van de noodlanding ‘buiten prestatie’. Dat is absoluut verboden, en dus moet die crew worden vervangen”. De woordvoerder bevestigt dat het toestel -waarmee geen enkel technisch probleem is- hiervoor terugvliegt naar Brussel. Wanneer het dan kan doorvliegen naar zijn eindbestemming, is nog niet bepaald.

Als dat niet meer vrijdag zou kunnen, wordt aan de passagiers een overnachting aangeboden. “We nemen onze verantwoordelijkheid in dit soort situaties”, aldus de woordvoerder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer