©  BELGA

Peerse ILA op affiche uitverkocht Rock Werchter, en er is meer: “Bisronde op komst”

Rock Werchter 2022 mag het bordje uitverkocht ophangen. Alle 150.000 tickets zijn de deur uit, en met de toevoeging van onder andere de Peerse singer-songwriter ILA, is ook de affiche compleet. Maar er is meer, belooft de organisatie. “De zomer in Werchter heeft nog meer te bieden.”

De Peerse singer-songwriter Ilayda Çiçek, beter bekend als ILA. ©  Boumediene Belbachir

Met 67.000 combitickets en vier keer 21.000 dagtickets zijn alle kaartjes voor Rock Werchter verkocht. Goed voor 151.000 bezoekers in het festivalpark van Werchter, tussen 30 juni en 3 juli. De organisatie pakt woensdagmiddag ook nog uit met een laatste portie namen. Zo treden ook Glints, Yong Yello, SONS en het Australische fenomeen The Kid Laroi – bekend van zijn hit Stay met Justin Bieber – op tijdens de vierdaagse. Headliners als Pearl Jam, Metallica en Red Hot Chili Peppers waren al bekend. Ook de Peerse singer-songwriter Ilayda Çiçek, kersverse winnares van De Nieuwe Lichting, mag afzakken naar de weide van Werchter.

LEES OOK. 24-jarige Ilayda Cicek pakt dubbele winst in De Nieuwe Lichting: “Het moeten niet altijd strong, white men zijn”

Met ook nog Werchter Boutique (Stromae), TW Classic (Nick Cave) en het nieuwe Core Festival in Brussel blikt de organisatie vooruit naar een gevulde agenda. “Maar de zomer in Werchter heeft nog meer te bieden”, klinkt het mysterieus. “Rock Werchter bereidt een verrassing voor. De onthulling volgt binnenkort. Stay tuned voor een bijzondere bisronde.”

Wat de verrassing wordt, blijft koffiedik kijken. In 2020 werd al eens een extra Werchter Boutique gepland, toen met Billie Eilish. Vorig jaar opperde festivalbaas Herman Schueremans ook dat een Rock Werchter na de zomer tot de opties behoorde, in het licht van de coronamaatregelen. Beiden gingen finaal niet door. Of een herkansing op til staat, moet nog blijken.

(dvg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer