Angelo Preciado verlaat geblesseerd het veld. ©  AP

Blessure van Genkie Angelo Preciado zou meevallen, Colombia bijna uitgeteld voor WK

Genkie Angelo Preciado heeft de WK-interland Peru-Ecuador niet zonder averij overleefd. Na goed 80 minuten moest hij geblesseerd van het veld. Een brancard kwam er niet aan te pas, maar de rechtsback had wel ondersteuning nodig van de ploegdokter en een lid van de medische staf. De precieze aard van de blessure is vooralsnog niet bekend, maar de schade zou op het eerste gezicht meevallen. Het gaat om een zogenaamde paardenbeet, een kniestoot op de dij. Pas bij zijn terugkeer in Genk zal de ernst van de blessure precies kunnen worden vastgesteld.

LEES OOK. VIDEO. Volksheld Junya Ito brengt Japan met wereldgoal en assist op zucht van WK

Pech dus voor de Ecuadoraan, die anderzijds wel op koers blijft voor het WK. Door het 1-1 gelijkspel bij rivaal Peru handhaaft zijn land zich comfortabel op de derde plaats in de Zuid-Amerikaanse poule. De top 4 mag rechtstreeks naar Qatar.

Toch was er ook teleurstelling bij de Ecuadoranen. Na een vroeg doelpunt van Estrada leek een WK-ticket hen nu al niet meer te kunnen ontsnappen. Maar een late gelijkmaker van Flores besliste daar anders over. Ecuador zal in maart tegen het uitgeschakelde Paraguay en het al geplaatste Argentinië nog vol aan de bak moeten.

LEES OOK. Theo Bongonda debuteert bij Congo met nederlaag in oefeninterland

Voor Colombia is de WK-droom zo goed als uit mekaar gespat. Mathematisch kan het zich nog kwalificeren voor Qatar. Maar daarvoor is na een 1-0 nederlaag in Argentinië een voetbalmirakel nodig. De Colombianen kregen nu al zeven matchen op rij de nul niet van het bord, een triest record, en zijn weggezakt naar de zevende stek in de poule. Daniel Muñoz kwam in Cordoba niet van de bank. (rco)

Aangeboden door onze partners