©  BELGA

Meer dan 500 klachten bij Unia tegen Conner Rousseau die ongevaccineerden uit cafés wil houden

Bij gelijkekansencentrum Unia zijn meer dan 500 klachten binnengelopen tegen Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. Die brak in een opiniestuk bij De Standaard een lans om ongevaccineerden niet meer toe te laten tot restaurants, cafés en andere openbare plekken. ”Er zijn veel mensen die zich door die uitspraak gediscrimineerd voelen”, zegt Anne Salmon, woordvoerster van gelijkekansencentrum Unia.

“We hebben bijgevolg een dossier geopend en onderzoeken nu of mijnheer Rousseau inderdaad discriminatoire uitspraken gedaan heeft tegenover niet-gevaccineerden”, klinkt het bij Unia dat er voor de rest voorlopig niet veel meer over kwijt kan.

Rousseau zelf blijft bij zijn standpunt. “Dit gaat over solidariteit”, reageert hij. “Als we in het najaar opnieuw geconfronteerd worden met een variant die ons zorgsysteem zwaar onder druk zet, moeten we snel kunnen handelen. Daarom moeten we nu een kader uitwerken voor verplichte vaccinatie als de epidemiologische toestand dat vereist. Ik kan niet langer uitleggen dat een grote groep mensen die al twee jaar verantwoordelijk en solidair is geweest dan niet op café, restaurant of naar andere openbare plaatsen zou mogen gaan omdat een kleine minderheid weigert te erkennen dat de vaccins werken.” 

(agy, cds)

Meer over Conner Rousseau

Aangeboden door onze partners