Lege flesjes van lachgas en ander resten van genotsmiddelen worden achtergelaten rond het vriendschapsbankje.  © rdr

Buurt klaagt gebruik van lachgas aan vriendschapsbankje langs kanaal aan

Bocholt -

De ergernis en verontwaardiging van de bewoners langs de Zuid Willemsvaart, aan de achterkant van de Kapelstraat, groeit met de dag. De buurt plaatste enkele jaren geleden aan het kanaal langs het jaagpad een zitbank met afdak. Een ontmoetingsplek voor de buurt die de laatste weken voor andere doeleinden wordt misbruikt.

De vriendschapsbank langs het jaagpad aan het kanaal is een plek waar buurtbewoners elkaar ontmoeten om een babbeltje slaan en samen te komen. Ook wandelaars op het jaagpad zien het bankje als een vaste rustplek. “De voorbije weekends werd ons vriendschapsbankje meermaals misbruikt door gebruikers genotsmiddelen, zoals alcohol en lachgas. Vooral veel lege busjes van lachgas en ook resten van andere genotsmiddelen. En de rommel, die mogen wij opruimen. De maat is vol”, laat de buurt verstaan.

Schepen Jan Verjans neemt nota van hun grieven: “Het is vooral een noodkreet van de buurt, omdat de overlast op deze locatie stelselmatig toeneemt en men het beu is om de omgeving van de vriendschapsbank telkens weer op te moeten ruimen.” Schepen Verjans diende officieel een klacht in bij de politie en zal de wijkpolitie vragen extra controles uit te voeren. (rdr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer