©  AFP

Onbetaalde technicus koppelt microfoon los vlak voor persconferentie van Africa Cup

Een technicus heeft vlak voor het begin van de persconferenties van Tunesië en Burkina Faso de kabels en microfoons losgekoppeld uit protest tegen het feit dat hij niet betaald werd. Tunesië en Burkina Faso nemen het zaterdag in Garoua tegen elkaar op voor een plaats in de halve finales van de Africa Cup.

Werner BourlezBron: BELGA

Enkele seconden voor de Tunesische persconferentie klom een man op het podium, die nam de microfoon en de kabels en rende er vervolgens mee weg. Officials probeerden de dader nog te vatten, maar tevergeefs. Volgens een bron dicht bij het organisatiecomité malo was hij een technicus die zijn apparatuur verhuurde en woedend was omdat hij nog niet betaald werd.

Journalisten ter plaatse verzamelden apparatuur en leenden microfoons en kabels, maar er ontbrak een microfoon voor de zaal, waardoor de verzamelde journalisten met luide stem hun vragen moesten stellen. Tijdens de volgende persconferentie, die van Burkina Faso, wisselden coach Kamou Malo en de aanwezige speler, Adama Guira, zelfs van stoel om voor de enige beschikbare microfoon vragen te beantwoorden. 

Bij de vorige wedstrijd in Garoua, de achtste finale tussen Tunesië en Nigeria, gingen de tolken de tolken al in staking. Een woordvoerder verklaarde dat de Afrikaanse Voetbalfederatie de partijen zal benaderen om te situatie beter te begrijpen en om meer problemen te voorkomen. De zaak rond de tolken lijkt opgelost.

Aangeboden door onze partners