©  ISOPIX

Borussia Mönchengladbach zoekt nieuwe sportief directeur na vertrek van Max Eberl

Max Eberl legt zijn functie als sportief directeur van Borussia Mönchengladbach neer, zo maakte hij vrijdag bekend. De voormalige rechtsachter kwam in 1999 bij de club als speler. Na zijn voetbalpensioen in 2005 ging hij aan de slag in de jeugdacademie om vanaf 2008 sportief directeur te worden.

Tom MasBron: BELGA

“Ik ben leeg, moe, heb gewoon niet meer de energie om deze rol te blijven invullen zoals de club het verdient”, vertelde de 48-jarige Eberl vrijdag op een persmoment. 

Onder zijn bewind haalde Gladbach de Champions League maar won het geen enkele trofee. Vandaag staat het team twaalfde in de Bundesliga.

“Na 23 jaar trek ik een streep onder dat wat mijn leven is geworden”, legde Eberl uit. “Ik heb mijn werk hier altijd graag gedaan. Maar sommige zaken die te maken hebben met de job zijn niet leuk meer. Ik begrijp dat er vragen zijn over deze timing, gezien de positie waarin de club zich bevindt. Maar ik beschik gewoon niet meer over de kracht om deze taak te blijven uitoefenen zoals ik het zolang heb gedaan.”

 

 ©  Federico Gambarini/dpa

Aangeboden door onze partners