©  rr

Schooldirecteur filmt 18-jarige student stiekem in badkamer

Hasselt -

Het parket is een onderzoek gestart naar een Limburgse schooldirecteur die een 18-jarige uitwisselingsstudent stiekem filmde in zijn badkamer. Om kort op de bal te spelen, zal het parket de man snel een alternatieve sanctie opleggen.

De feiten dateren van november vorig jaar. De 18-jarige uitwisselingsstudent was zijn opleiding aan een Limburgse school gestart en kon tijdelijk verblijven bij een schooldirecteur. Die was zelf niet actief in de school waar de jongeman zat, maar werkte in een lagere school. Uiteindelijk bleek dat de directeur een camera had geïnstalleerd in de badkamer om de student te kunnen filmen.

Het parket van Limburg is op de hoogte van de feiten. “We zijn een onderzoek gestart naar het voyeurisme”, zegt woordvoerder Bruno Coppin. “We bestudeerden de feiten zelf, de achtergrond van de betrokkene en zijn schuldinzicht. Het is nog niet duidelijk wat de bedoeling van de man precies was. Uiteindelijk is besloten om kort op de bal te spelen en een strafbemiddeling voor te stellen.”

Strafbemiddeling

“Bij zo’n strafbemiddeling zal een justitieassistent bemiddelen tussen dader en slachtoffer om de schade te herstellen. Er wordt gekeken welke alternatieve sancties mogelijk zijn en of de dader daarvoor ontvankelijk is. Zo’n alternatieve sanctie kan bijvoorbeeld een schadevergoeding, therapie of een cursus zijn. De bedoeling is om te vermijden dat de dader dit soort feiten in de toekomst nog pleegt.”

“Strafbemiddeling komt wel vaker voor. Er wordt bij bepaalde - vaak minder zware - misdrijven gekeken of dat mogelijk is in plaats van een dagvaarding. Een groot voordeel is dat hierbij snel alternatieve sancties kunnen worden opgelegd. Als de dader voor de rechtbank moet verschijnen, kan dat vaak maanden aanslepen. Bij strafbemiddeling wordt de verdachte niet veroordeeld en komt het misdrijf dus niet op het strafblad.”

“Ook in dit geval van voyeurisme werd gekozen voor de snelle aanpak. Wat niet wil zeggen dat de feiten natuurlijk niet serieus zijn, zeker gezien de functie van de man”, besluit Coppin. (siol)

Meer over 112 Limburg

Aangeboden door onze partners