©  BELGA

Hoge Gezondheidsraad komt normaal vrijdag met advies over boosterprik 12- tot 17-jarigen

De Hoge Gezondheidsraad maakt normaal gesproken later op vrijdag nog het advies over een eventuele boosterprik bij de 12- tot 17-jarigen over aan de ministers van Volksgezondheid. Die zouden dan in de loop van het weekend reeds de knoop kunnen doorhakken.

Bron: BELGA

Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA heeft tot nog toe enkel groen licht gegeven voor een boosterprik voor volwassenen. Aangezien enkele landen, zoals Oostenrijk en Italië, binnenkort de facto echter ook een booster voor de leeftijdscategorie 12 tot 17 jaar verplichten om zonder te veel maatregelen het land binnen te kunnen, heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke de Hoge Gezondheidsraad om een advies gevraagd. Beke stelde daarbij voor om de prik op vrijwillige basis aan te bieden door middel van een zogenaamde ‘informed consent’.

LEES OOK. Boosterprik voor 12- tot 18-jarigen nog vóór Europa toestemming geeft: kan dat zomaar?

Momenteel wordt bij de Hoge Gezondheidsraad nog druk gewerkt aan het advies, klinkt het. De bedoeling is wel om het vrijdagavond, zoals gevraagd door minister Beke, over te maken. Op die manier zouden de ministers van Volksgezondheid dit weekend reeds de knoop kunnen doorhakken. Het volledige advies zou dan begin volgende week openbaar worden gemaakt.

Meer over Coronavirus

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's