Genkenaar Preciado (rechts) troeft Vinicius (Real Madrid) af.  

Genkenaar Preciado (rechts) troeft Vinicius (Real Madrid) af.  ©  EPA-EFE

Preciado stunt met punt tegen Brazilië, andere Genkenaars pakken volle buit

De vier Genkse internationals, die donderdagavond/vrijdagnacht in actie kwamen, waren allemaal aan het feest. Een overzichtje.

Marnik Geukens

Angelo Preciado stond 66 minuten op het veld bij Ecuador, dat ervoor zorgde dat groepsleider Brazilië nog maar voor de derde keer puntenverlies leed (1-1). De match begon nochtans desastreus voor de thuisploeg, na een goal van Casemiro en rood voor doelman Dominguez in de beginfase. Maar ook de Braziliaan Emerson kreeg in een bewogen match een tweede gele kaart en Torres maakte in de slotfase nog gelijk. Ecuador blijft zo als nummer drie riant op WK-koers. Daniel Munoz speelt vrijdagavond (22u) pas met Colombia tegen Peru.

LEES OOK. Rode Duivels blijven nummer 1 van de wereld: Brazilië kan niet winnen, doelman Alisson krijgt twee keer rood maar speelt match uit

In Midden-Amerika wonnen de drie Genkse internationals. Gerardo Arteaga vierde zijn rentree bij Mexico, hij kreeg in Jamaica (1-2) in de laatste twintig minuten een invalbeurt. Mark McKenzie (VS-El Salvador 1-0) en Iké Ugbo (Honduras-Canada 0-2) bleven 90 minuten op de bank. Zij staan zondagavond (21.05u) mogelijk letterlijk oog in oog met mekaar in het onderlinge duel tussen de nummer 1 en 2 Canada-VS. Derde hond Mexico kan daarvan profiteren als het zondagnacht Costa Rica verslaat.

LEES OOK. Scorende Junya Ito houdt Japan op WK-koers

Aangeboden door onze partners